Contact

De Big Swing Band is een bigband uit Zeeuws Vlaanderen die ondertussen al bijna 40 jaar aan de muzikale weg timmert. Deze bigband is in 1978 ontstaan als de John White's Big Band, vernoemd naar zijn oprichter Johan de Witte. Na het afscheid van Johan is de naam veranderd in Big Swing Band, en werd Freddy Delagaye de muzikaal leider. Op 23 juli 2006 is deze muzikant in hart en nieren na een langdurige ziekte overleden.        
Jacky Eddyn heeft als vriend van Freddy de Big Swing Band nadien onder zijn vakkundige hoede genomen. Jacky is jarenlang actief geweest bij het jazzorkest en nadien de bigband van de Belgische Radio en Televisie (BRT)
Jacky heeft op 17 januari 2016 zijn dirigeerstok overgedragen aan Mathias Vercammen. Het jeugdig enthousiasme van Mathias Vercammen betekent een nieuwe fase in de ontwikkeling van onze bigband.  Mathias wordt ondersteund door een jonge ploeg muzikale adviseurs die hem helpen te grasduinen in ons omvangrijke archief en een team van technische krachten.  De eigen arrangementen van Matthias van bestaande nummers zijn een verrijking voor onze band.

De Big Swing Band is een Internationale formatie van een vocaliste en 17 muzikanten en een dirigent, afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zuid-Beveland.  Deze big band heeft in ruim 30 jaar een gevarieerd repertoire opgebouwd, met klassieke big band standards van o.a. Duke Ellington, Count Basie, Dizzy Gillespie en W.C.Handy, minder klassieke standards van Quincy Jones, Etienne Verschueren, Antonio Carlos Jobim, Charles Aznavour...Bert Joris.

Het programma is heel gevarieerd en op een hoog muzikaal niveau.

Ons huidig repertorium ( pdf)